LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Liberecký deník - zprávy

Z regionu

Liberecký deník - zprávy Zdroj: Liberecký deník - zprávy |

Železniční přejezd ve Frýdlantě bude na konci května neprůjezdný

17. 5. 2024 | Uzavírku železničního přejezdu plánují od 25. do 28. května ve Frýdlantě, budou ho rekonstruovat. Objízdná trasa povede v obou směrech přes Větrov.

VIDEO: Přichází nová éra Severočeského muzea, přivítejte značku MUZA

17. 5. 2024 | Severočeské muzeum v Liberci ožívá s novou vizuální identitou MUZA. Moderní a flexibilní design odráží kulturní bohatství instituce, přičemž vstřícně oslovuje i mezinárodní publikum.

Od června bude vozit turisty na Ještěd autobus, dojede až pod vrchol

16. 5. 2024 | Liberecký kraj plánuje od června zavést turistický autobus na Ještěd, částečně nahradí zničenou kabinovou lanovku a zajistí dopravu návštěvníků k vrcholu.

Jak na správné samovyšetření prsu a další tipy ke zdraví vysvětlí v Turnově

16. 5. 2024 | Měření nejrůznějších zdravotních ukazatelů a stánky na téma zdraví a péče o něj nabídne akce Hravě jak žít zdravě, která se koná v pátek 17. května v Turnově. Návštěvníci se budou moct naučit i základy první pomoci, správnou techniku samovyšetření prsu a čekají je i další podnětné zastávky.

Na Turnovsku se srazil cyklista s chodcem, ten později vše nahlásil policii

16. 5. 2024 | Policie hledá svědky nehody, při které se střetl cyklista s chodcem na cyklostezce v obci Všeň u Turnova. Oba účastníci místo nejprve opustili, chodec ale později vyhledal lékařské ošetření a událost nahlásil na policii. Nehoda se stala v neděli 12. května okolo půl šesté večer.

U kulatého stolu: Liberecký kraj diskutuje s investory o budoucnosti podnikání

16. 5. 2024 | Liberecký kraj se zaměřuje na řešení klíčových podnikatelských výzev. Na nedávném společném setkání diskutovali zástupci firem a veřejné správy o investicích, inovacích a spolupráci s akademickým sektorem.  

Kdo by se měl stát osobností Libereckého kraje? Nominace jsou otevřené

15. 5. 2024 | Hejtman opět po roce ocení významné osobnosti, které působí nebo působili v různých oblastech lidské činnosti a svůj život či dílo zasvětily rozvoji a dobrému jménu Libereckého kraje. Návrhy na ocenění může podávat kdokoli, nominace jsou otevřené do konce května.

Zbrusu nová letní scéna vznikla v Lidových sadech, chystají se koncerty i filmy

15. 5. 2024 | Již ve středu 15. května se uskuteční první koncert na zbrusu nové letní scéně, která vznikla v prostorách Dětského koutku v Lidových sadech. Hřiště, které přes den slouží dětem, se tak ve večerních hodinách promění v kulturní klub pod širým nebem.

Koloběžka, tlakoměr nebo i kočárek. Úřad ztrát a nálezů prodává ztracené věci

15. 5. 2024 | Ztratili jste cennost, kterou už se vám nepodařilo vypátrat? Po třech letech se z nevyzvednutých předmětů stává majetek města, který může být nabídnut k prodeji. Jaké jsou podmínky a co dělat, když se vám podaří ztracený majetek včas najít?

Kavárenský kvíz v Turnově trhá rekordy, chystá se dětská i letní verze

15. 5. 2024 | Začínal jako oddechová zábava v kavárně KUS. Účastnilo se ho pár týmů a šlo hlavně o příjemně strávený čas s přáteli. V průběhu let se stával čím dál oblíbenějším, a když byla vyvinuta originální hlasovací aplikace, bylo třeba se z kapacitních důvodů přesunout do velkého sálu Střelnice. Kavárenský kvíz Kultury Turnov letos oslavil osmé narozeniny.

Po domácku vyrobené cedule varují před radarem v Liberci, zachytil tisíce řidičů

15. 5. 2024 | Na hříšníky, kteří překračují povolenou rychlost, si od 1. dubna „posvítil“ radar v Liberci v ulici Dubice v Dolním Hanychově. Měří úsekovou i okamžitou rychlost projíždějícího auta a hned od ostrého provozu začaly chodit řidičům pokuty. Ti kritizují jeho umístění, přísnost i výše pokut. Nově před radarem varují po domácku vyrobené cedule s nápisy „Město je váš nepřítel“ a „Pozor radar“. Za jejich umístěním nestojí město, ale někdo z liberecké veřejnosti. ...

Na Sokolovském náměstí vyroste veřejná toaleta. Liberecké metro zůstane zavřené

14. 5. 2024 | Téměř každý zažil situaci, kdy příroda „zavolala“ a v dohledu nebylo, kam si odskočit. V městě Liberci se objeví nová veřejná toaleta, a to v horním centru města na Sokolovském náměstí. Fungovat by mohla začít už příští rok, poplatek bude možné uhradit jak hotově, tak i kartou.

Prevence rakoviny v MHD. Dopravní podniky se zapojují do osvěty

14. 5. 2024 | V rámci osvětové kampaně na Český den proti rakovině se městská liberecká doprava stane spojencem ve zdravotní prevenci. Cestující se tak mohou dozvědět, jak přispívat k včasnému odhalení nemoci a podpořit boj s rakovinou.

Liberecká Zauhlovačka bude hostit jeden z deseti Reuse dní v republice

14. 5. 2024 | O udržitelnějším životě a zajímavých projektech z Liberecka bude Reuse den u Zauhlovačky v libereckých Vratislavicích. Návštěvníci se můžou těšit na workshopy, přednášky o cirkulární ekonomice, využití odpadu a v rámci doprovodného programu taky na SWAP a prohlídku Zauhlovací věže.

Nová autobusová linka. Flixbus spojí Liberec s jadranským pobřežím

14. 5. 2024 | Flixbus rozšiřuje své služby a přináší nové přímé spoje z Liberce do oblíbených italských destinací. Cestující se mohou těšit na dostupnější cestu k moři.

O titul Vesnice roku zabojuje osm obcí z Liberecka. Víme, kdo se přihlásil

14. 5. 2024 | Čtrnáct obcí z Libereckého kraje se v letošním roce přihlásilo do soutěže Vesnice roku. Největší zájem byl na Liberecku, kde leží hned osm účastníků.

GALERIE: Vítání občánků v nové obřadní síni v Hrádku, podívejte se na fotky

13. 5. 2024 | Velkou zátěžovou zkoušku zažila nově zrekonstruovaná obřadní síň hrádecké radnice, kde se koncem dubna konalo vítání občánků. Pozváno bylo celkem 37 dětí narozených od června do prosince minulého roku, nedorazily jenom čtyři rodiny. 

Druhý pokus: Město muselo označit záhony cedulemi a doufá, že trvalky přežijí

13. 5. 2024 | /FOTO/ Výsadba trvalek v Moskevské ulici v Liberci nepřežila ani jednu sezónu. Město to ale nevzdává, záhony jsou znovu osazené a přibyly cedule upozorňující na jejich existenci.

Táta utekl hrobníkovi z lopaty, přiznal syn zpěváka Krucipüsku Tomáš Hajíček

13. 5. 2024 | /ROZHOVOR/ Vážnou nehodu má za sebou liberecký zpěvák Tomáš Hajíček z kapely Krucipüsk. Jak to zvládá jeho syn, který je současně bubeníkem skupiny? „O tátově nehodě jsem se dozvěděl z Facebooku,“ řekl v rozhovoru Tomáš Hajíček mladší. On sám v Liberci provozoval 10 let rockový klub Bunkr, který nyní vyměnil za kavárnu. A jeho snem je zápasit v kleci při zápase MMA.

Křižovatka na libereckém Šaldově náměstí se zkomplikuje. Vypnou tu semafory

13. 5. 2024 | Řidiče projíždějící Šaldovým náměstím v Liberci v prvních dvou červnových týdnech čeká zkouška trpělivosti, kvůli opravám totiž nebudou fungovat semafory ve spodní části křižovatky a provoz se bude řídit dopravním značením. Opravy město spojí s plánovanou výlukou tramvají na “Šalďáku”.



Zpravodajství LiberecDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Na Jablonecku a na Českolipsku likvidovali hasiči požáry lesního porostu

V pondělí 13. května 2024 profesionální a dobrovolné hasiče v Libereckém kraji zaměstnal dvakrát požár lesního porostu. První kolem poledne na Jablone ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Botanická zahrada Liberec oslaví Světový den včel

Včelám se bude věnovat předposlední květnová neděle v liberecké botanické zahradě. Program, který pořadatelé uchystali, přiblíží tyto drobné živočichy ...

Jak vytvořit útulný domov: Průvodce pro každého

Bydlení je mnohem víc než jen střecha nad hlavou. Je to místo, kde se setkává rodina, kde vznikají vzpomínky a kde hledáme útočiště. V dnešní uspěchan ...



Pátek 17.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes