LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Naše Jablonecko

Z regionu

Naše Jablonecko Zdroj: Naše Jablonecko |

Den otevřených dveří hasičů v kraji přilákal 2500 fanoušků

19. 5. 2024 | Den otevřených dveří HZS Libereckého kraje v sobotu 4. května 2024 na všech stanicích profesionálních hasičů přilákal celkem bezmála dva a půl tisíce návštěvníků.

Krkonošskému národnímu parku je 61 let, obhájil certifikát FSC

19. 5. 2024 | Při příležitosti 61. výročí založení Krkonošského národního parku, který připadá na 17. května, si připomeňme, že je to přesně 30 let, co lesy na území Krkonoš přešly od státního podniku Lesy České republiky pod správu Správy KRNAP. Ne náhodou tuto informaci doplňuje konstatování, že v minulých dnech Správa KRNAP opět obhájila prestižní certifikát FSC® potvrzující ekologické hospodaření v lesích. ...

Plánovaná uzavírka v Jablonci nad Nisou od 20. května

19. 5. 2024 | Úplné uzavírky se budou týkat ulic Panenská, Na Kopci, Puškinova a Družstevní, důvodem je rekonstrukce plynovodu včetně přípojek. Práce budou rozdělené do tří etap, začnou 20. května a nevyžádají si změny tras městské hromadné dopravy, stanovené nejsou ani objízdné trasy.

Uvolněné kolo narazilo na Smržovce do protijedoucího vozidla

18. 5. 2024 | K dopravní nehodě ve Smržovce v ulici Hlavní došlo v pondělí 6. května před 11.30. Řidič s technicky nezpůsobilým nákladním vozidlem DAF jel ve směru od Smržovky do Tanvaldu, kde došlo k uvolnění matic levé zadní dvojmontáže pneumatik. Jedno z těchto dvou zadních kol se z nákladního vozu během jízdy uvolnilo a přejelo do protisměru, kde narazilo do protijedoucího osobního vozidla Peugeot 2008. ...

Město Jablonec rozdalo necelou třicítku Cen pro nadané

18. 5. 2024 | Statutární město Jablonec nad Nisou ocenilo nadané žáky a studenty. Náměstkyně primátora pro oblast humanitní Jana Hamplová předala 28 ocenění v kategoriích sport, umění a studium a jednu zvláštní za mimořádný počin. Hostem slavnostního podvečera byl zpěvák Mikuláš Hrbáček. Město cenu uděluje od roku 2016.

S rodinou do Vesce 2024

18. 5. 2024 | Na celou neděli 19. května je připraven další ročník již tradiční akce S rodinou do Vesce 2024. Formou prezentací a zábavných her nabídne dětem smysluplné trávení volného času.

Kam za sportem a zábavou v kraji od 17. do 19. května

18. 5. 2024 | Přinášíme vám přehled sportovních a zábavných akcí v Libereckém kraji od pátku 17. až do neděle 19. května 2024. Kromě fotbalů, inline závodu, Běhu pro paměť národa nebo hasičské soutěže ve vyprošťování se konají například i pohádkové lesy v Rovensku a Semilech.

O víkendu se budou uklízet Krkonoše

17. 5. 2024 | V příštích dnech se budou uklízet Krkonoše. V pátek 17. května v rámci tradiční akce Čisté Krkonoše vyrazí do terénu pracovníci Správy KRNAP a v sobotu 18. května se veřejnost v uklízení spojí s akcí Zelený Špindl, která bude probíhat i o den později. Pokud se budete chtít přidat, budete vítáni.

Na Pohádkový les do Rovenska pojede z Turnova opět parní vlak

17. 5. 2024 | Tradiční Pohádkový les v Rovensku pod Troskami se koná v sobotu 18. května. Milovníci nostalgické jízdy mohou využít Parní vlak z Turnova, který je na Pohádkový les vypraven. Cesta k lesu je značena z rovenského nádraží a náměstí.

Noc v jabloneckém muzeu přináší bohatý program

17. 5. 2024 | V pátek 17. května se navečer otevřou brány muzeí a galerií v Liberci, Jablonci nad Nisou a Vratislavicích a otevřené zůstanou až do 23 hodin. Proběhne oblíbená Muzejní noc! Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou připravilo odhalení výtvarného díla na fasádě Pelantova schodiště a další doprovodný program.

Hasiči poměří v Turnově své síly ve vyprošťování u dopravních nehod

17. 5. 2024 | Patnáctka soutěžních družstev hasičů v sobotu 18. května 2024 v Turnově nastoupí na start dalšího ročníku krajského kola soutěže ve vyprošťování u dopravních nehod. Ta se uskuteční od ranních hodin v areálu před turnovskou stanicí HZS Libereckého kraje.

Tradiční Běh pro Paměť národa v Liberci odstartuje Nikola Sudová

17. 5. 2024 | Letošní již 9. ročník Běhu pro Paměť národa se na několika místech po celém Česku už rozeběhl a tuto neděli 19. května se poběží počtvrté také v Liberci. Potkáme se ve Sportovním areálu Vesec v rámci akce S rodinou do Vesce 2024. Běh na 5 km odstartuje akrobatická lyžařka Nikola Matějcová Sudová.

Gólový závěr a jistá záchrana pro Jablonec!

16. 5. 2024 | Jablonec se mohl v zápase proti Pardubicím zachránit a záměr vyšel. Exolomoučtí kolegové Radoslavové Látal a Kováč se zhruba hodinu dívali na naprosto nemožné výkony svých svěřenců, ale závěr Radoslavovi na jablonecké lavičce vyšel stoprocentně.

Cena Karla Hubáčka putuje do České Lípy za rekonstrukci divadla

16. 5. 2024 | Desítky unikátních staveb, vydařené projekty a zajímavé architektonické nápady. To vše přinesl jubilejní 20. ročník Soutěže Karla Hubáčka. Vítězem hlavní ceny je rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě.

Nezaměstnanost v Libereckém kraji v dubnu klesla na 4,1 procenta

16. 5. 2024 | Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Liberci evidovala k 30. 4. 2024 celkem 12 888 uchazečů o zaměstnání. Pokles v evidenci nezaměstnaných oproti předchozímu měsici je 281 osob. Podíl nezaměstnaných osob meziměsíčně klesl, a ke konci dubna činil 4,1 %. Počet evidovaných uchazečů o zaměstnání byl o 6 987 vyšší, než počet nabízených volných pracovních míst.

Hasiči cvičili záchranu osob v oblasti Riegrovy stezky

15. 5. 2024 | Riegrova stezka u Semil, jedna z turisticky nejatraktivnějších lokalit Libereckého kraje, byla v pátek 3. května 2024 dějištěm součinnostního výcviku složek IZS.

Atletická družstva LIAZU Jablonec B bojovala v Jičíně

15. 5. 2024 | V Jičíně proběhlo první kolo krajského přeboru družstev mužů a žen v atletice. Tato soutěž umožnuje startovat mladým nadějím a také veteránům. Obě družstva LIAZU Jablonec vybojovala druhá místa.

Leteckého meteorologa Miloslava Štěpánka připomene pamětní deska

15. 5. 2024 | V sobotu 18. května se od 11 hodin uskuteční slavnostní odhalení pamětní desky plukovníku Miloslavu Štěpánkovi, leteckému meteorologovi sloužícímu během druhé světové války. Pietní akt začne ve Zlaté Olešnici u domu č. p. 40, kde Štěpánek strávil většinu svého života.

Ateliérové sklo a autorský design v jabloneckém muzeu

15. 5. 2024 | Jarní a letní sezona tak bude v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou patřit současnému ateliérovému sklu a autorskému designu, které patří mezi světovou špičku. Od 17. května tu lze navštívit tematickou kolektivní prezentaci s mezinárodní účastí Sami spolu a výstavu Soulad, věnovanou tvorbě výtvarníka Františka Janáka a jeho hostů - Martiny Janákové a Aleny Matějky.

Atletky LIAZ vybojovaly v první lize druhé místo, muži byli čtvrtí

15. 5. 2024 | Dějištěm prvního kola atletické ligy družstev byla v sobotu Stará Boleslav. Na stadionu v Houštce přálo atletům počasí a pořadatelům se podařilo zorganizovat závody bez problémů.

Zdroj: Naše Jablonecko - https://nasejablonecko.cz
20:14:14 | 19.05.2024



Zpravodajství LiberecDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Na Jablonecku a na Českolipsku likvidovali hasiči požáry lesního porostu

V pondělí 13. května 2024 profesionální a dobrovolné hasiče v Libereckém kraji zaměstnal dvakrát požár lesního porostu. První kolem poledne na Jablone ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Botanická zahrada Liberec oslaví Světový den včel

Včelám se bude věnovat předposlední květnová neděle v liberecké botanické zahradě. Program, který pořadatelé uchystali, přiblíží tyto drobné živočichy ...

Jak vytvořit útulný domov: Průvodce pro každého

Bydlení je mnohem víc než jen střecha nad hlavou. Je to místo, kde se setkává rodina, kde vznikají vzpomínky a kde hledáme útočiště. V dnešní uspěchan ...



Neděle 19.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes