LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj

Z regionu

Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj Zdroj: Zpravodajství iDNES.cz - Liberecký kraj |

Č. Budějovice - Jablonec 2:2, Dynamo ztratilo dvougólové vedení

19. 5. 2024 | Fotbalisté Českých Budějovic v předposledním 4. kole nadstavby první ligy ve skupině o záchranu remizovali s Jabloncem 2:2. Všechny branky padly už v úvodním dějství. Dynamo vedlo 2:0 po gólech Zdeňka Ondráška a Jakoba Tranzisky, hosté ale dokázali ještě do přestávky srovnat po trefách Matěje Náprstka a Miloše Kratochvíla.

Svaté schody v Krásné na Jablonecku nutně potřebují opravit, pomoci má sbírka

19. 5. 2024 | Zoufale opravit potřebuje jedinečná památka v obci Krásná nedaleko Pěnčína na Jablonecku. Se záchranou takzvaných Svatých schodů v kostele svatého Josefa, který vyhledávající poutníci, má pomoci vyhlášená sbírka.

Na šanci čekal třicet kol, pak brankář Fendrich pomohl Jablonci k záchraně

18. 5. 2024 | Po loňském letním příchodu proseděl celou základní část první ligy na lavičce náhradníků jako Hanušova dvojka. Do branky fotbalistů Jablonce naskočil gólman Vilém Fendrich až v klíčových zápasech skupiny o udržení a výrazně přispěl k záchraně týmu mezi elitou.

Stopy armády v Ralsku nenávratně mizejí, další vojenské stavby půjdou k zemi

18. 5. 2024 | Pozůstatky po československé a sovětské armádě v Ralsku se pomalu vytrácejí. Další tečku za činností vojáků chystá Liberecký kraj. Dostal dotaci na demolici téměř čtyř desítek budov, které dosud připomínají historii této unikátní lokality.

Do Sosnové míří raritní vozy, za volant usednou i mistři světa v rallye

17. 5. 2024 | Rarity ve startovním poli i slavná jména za volantem slibuje druhý ročník svátku historických automobilů a motocyklů Sosnová Classic, který se koná tento víkend na autodromu v Sosnové na Českolipsku. K největším lákadlům budou patřit historické unikáty značek Bugatti, Maserati či Tatra. K velkým jménům pak mistři světa v rallye Petter Solberg a Markku Alén.

Bazén v Liberci se částečně otevře, oprava za tři čtvrtě miliardy se odsouvá

17. 5. 2024 | Dlouho očekávaná rekonstrukce libereckého bazénu za tři čtvrtě miliardy se zastavila dřív, než začala. Nyní se opět odsouvá a radnice chce společně se znalci přezkoumat celý projekt. Dobrou zprávou pro veřejnost je, že se od července opět otevře pětadvacetimetrový bazén a sluneční louka.

Dva muži z korupční kauzy opustili vazbu, na svobodě je tak všech osm stíhaných

17. 5. 2024 | Dva obvinění v korupční kauze spojené s radnicí v Liberci byli propuštěni z vazby. Dozorující státní zástupkyně Martina Dědková dnes uvedla, že již nejsou důvody pro vazební stíhání. Všech osm obviněných ve dvou větvích kauzy tak policie stíhá na svobodě.

Hádka o školních absencích skončila vraždou v rodině, hoch za ni dostal 7 let

17. 5. 2024 | Ve čtvrtek u Krajského soudu v Liberci při neveřejném jednání padl sedmiletý rozsudek nad mladíkem, který nožem ubodal svého příbuzného a o další vraždu se pokusil. Příčinou vraždy a dalšího pokusu o zabití byly mladíkovy školní absence, které vyvolaly konflikt uvnitř rodiny a k trestnému činu došlo během hádky.

Jablonec - Pardubice 3:0, domácí rozhodli po pauze a mají jistou záchranu

16. 5. 2024 | Jablonečtí fotbalisté mají jistou záchranu v první lize. Ve třetím kole nadstavby porazili Pardubice 3:0 a už nemohou klesnout ani na barážovou příčku. Souboj rozhodli po přestávce, kdy skórovali Polidar, Kratochvíl a střídající Náprstek. Pokud by duel skončil remízou, jistou záchranu by měla obě mužstva.

Mladík vyhrožoval přes QR kódy vystřílením školy. Byl to vtip, řekl policii

16. 5. 2024 | Mladík vyhrožoval, že vystřílí Integrovanou střední školu ve Vysokém nad Jizerou na Semilsku. Policie ho záhy vypátrala. Při výslechu uvedl, že šlo o vtip. To jej nezbavuje odpovědnosti, upozornila policie, která proti němu zahájila trestní řízení.

Před přísným radarem v Liberci někdo varuje cedulemi. Hrozí mu pokuta až 300 tisíc

16. 5. 2024 | „Pozor radar“ a „Město je váš nepřítel“. Měřený úsek v liberecké ulici Dubice, který za měsíc provozu zaznamenal přes 14 tisíc přestupků, nově avizují cedule. Nedalo je sem ovšem město, ale nejspíš některý z naštvaných řidičů. Na měření neupozorňuje žádná oficiální značka, primátor dokonce už dříve připustil, že zváží přenastavení radaru. Občany nyní ujišťuje, že opatření chrání jejich bezpečnost.

Unikát v Liberci: největší obraz světa inspirovaný filmy, včetně Pelíšků

16. 5. 2024 | Liberec se pyšní unikátem světového významu. Dva extravagantní malíři vytvořili výjimečný obraz inspirovaný scénami z 250 filmů. Obrovské dílo o rozměrech 2 x 2,6 metru je patrně největším filmovým obrazem na světě a umělci si ho cení na nejméně 10 milionů korun.

Jedinečné basketbalové trofeji z 3D tiskárny pomohli na svět experti z univerzity

15. 5. 2024 | S pomocí expertů na 3D tisk z Technické univerzity v Liberci vznikla unikátní basketbalová trofej pro nejlepší český klub. Spojuje moderní techniky výroby, historii tuzemského basketbalu i významného hráče.

Hvězdné nebe, interiér v barvě krve. Českolipské divadlo zvítězilo v soutěži

15. 5. 2024 | Hvězdné nebe, renovovaný lustr ze 70. let 20. století, točité železobetonové schodiště, pohodlnější sedačky a interiéry v barvě volské krve. Rekonstrukce Jiráskova divadla v České Lípě včera zvítězila ve 20. ročníku Ceny Karla Hubáčka.

Anifilm zaznamenal rekordní návštěvnost, na příští rok slibuje diváckou bombu

14. 5. 2024 | Rekordním počtem diváků se může chlubit letošní ročník festivalu Anifilm, který se minulý týden konal na patnácti místech v Liberci. Projekce, výstavy, workshopy nebo besedy navštívilo přes 36 tisíc milovníků animovaného filmu.

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. 5. 2024 | Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci nad Nisou. Výjimečný trest mu potvrdil pražský vrchní soud. Dvaapadesátiletý muž se k činu přiznal, žádal ale nižší trest.

Podzemní voda u Turówa po letech stoupla, ministerstvo velebí těsnicí stěnu

13. 5. 2024 | Poslední měření v okolí dolu Turów ukázala, že díky podzemní těsnicí stěně u dolu stoupá podzemní voda směrem k České republice. Nárůst její hladiny v oblasti zaznamenali odborníci mezi loňským zářím a letošním dubnem poprvé za posledních deset let. Dnes o tom informovalo ministerstvo životního prostředí.

Sbormistr má za zneužití nezletilé podmínku, na univerzitě teď dostal stopku

13. 5. 2024 | Na dva roky a deset měsíců podmínečně byl pravomocně odsouzen vedoucí pěveckého sboru Iuventus, gaude! Tomáš Pospíšil za zneužití nezletilé svěřenkyně. Podle okresního státního zastupitelství v Jablonci nad Nisou sbormistr dívku zneužil během soustředění souboru. Když se o kauze dozvěděla Technická univerzita v Liberci, kde nyní Pospíšil působí, odstavila ho od výuky.

Prchajícího řidiče zastavil až PIT manévr, muž se vyhýbal nástupu do vězení

13. 5. 2024 | Policejní honička u Hodkovic nad Mohelkou v pátek skončila proraženými pneumatikami a namířenou střelnou zbraní. Jedenatřicetiletý muž se zákazem řízení se chtěl vyhnout nástupu do vězení a před policisty ujížděl ve Škodě Fabii. Honičku ukončil až PIT manévr, při kterém policisté narazili předním rámem svého vozu do pronásledovaného auta.

Kozel se s Libercem rozloučil prohrou: Po většinu času mě to tady bavilo

13. 5. 2024 | Fotbalisté Liberce do finále nadstavbové skupiny o Evropu nepostoupili. Po prohře 0:2 v Teplicích stejnému soupeři podlehli v domácí odvetě 1:2 a sezona pro ně skončila.



Zpravodajství LiberecDnes.cz

VZP: Dobrou zprávou z oblasti prevence je rostoucí účast na screeningových programech

Klíčovou roli v úspěšnosti léčby onkologických onemocnění hraje včasný záchyt nemoci. Dobrou zprávou proto je rostoucí počet návštěvníků u všech třech dlouhodobých screeningových onkologických programů. Jejich cílem je odhalit nemoc v raných ...

Na Jablonecku a na Českolipsku likvidovali hasiči požáry lesního porostu

V pondělí 13. května 2024 profesionální a dobrovolné hasiče v Libereckém kraji zaměstnal dvakrát požár lesního porostu. První kolem poledne na Jablone ...

Celní správa: Celorepublikový podíl nelegálního hazardu na trhu je do pěti procent

V průběhu dubna 2024 proběhla na území Jihomoravského a Moravskoslezského kraje rozsáhlá kontrolní akce nazvaná "KOHOUT". Tato akce byla zaměřena na v ...

Botanická zahrada Liberec oslaví Světový den včel

Včelám se bude věnovat předposlední květnová neděle v liberecké botanické zahradě. Program, který pořadatelé uchystali, přiblíží tyto drobné živočichy ...

Jak vytvořit útulný domov: Průvodce pro každého

Bydlení je mnohem víc než jen střecha nad hlavou. Je to místo, kde se setkává rodina, kde vznikají vzpomínky a kde hledáme útočiště. V dnešní uspěchan ...



Neděle 19.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes