LiberecDnes.cz
LiberecDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Liberecký deník - zprávy

Z regionu

Liberecký deník - zprávy Zdroj: Liberecký deník - zprávy |

FOTO: Stoletá Zdeňka z Liberce je stále plná elánu, gratuloval jí i primátor

7. 5. 2024 | Liberec má další stoletou občanku, významné jubileum oslavila 25. dubna paní Zdeňka Schnirchová. Pogratulovat a popřát hodně zdraví a elánu jí byl i primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Amalgámové plomby zdarma končí. Pacienti na Liberecku si připlatí za bílé

7. 5. 2024 | Evropská unie se chystá zakázat používání amalgámu v zubních ordinacích, což vyvolává debaty o nákladech a alternativách. Liberecká zubařka upozornila, že problém je jeho používání v situacích, ve kterých se nehodí. Názory pacientů oslovených na Liberecku se různí. 

Liberec uctí památku hrdinů. Slavnostní shromáždění bude na vojenském hřbitově

7. 5. 2024 | V Liberci se chystá vzpomínková akce ke Dni vítězství, lidé uctí památku padlých. Vojenský kaplan i účastníci připomenou oběti války na ruprechtickém hřbitově.

Bezpečně na internetu: Policistky v Liberci varují před riziky online světa

7. 5. 2024 | Policejní preventistky osvětlily temná úskalí internetu a drog na libereckých školách. V rámci setkání byli pro žáky připraveny nejen preventivní materiály, ale i instruktážní videa.

Třetí v republice: Liberecká nemocnice získala unikátní rentgen, snímá ve stoje

6. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Posoudit stav pohybového aparátu pacienta, navrhnout řešení a následně sledovat pokrok. Přesně to dokáže nová laboratoř pohybové medicíny, která propojila několik unikátních technologií. Vznikla v Krajské nemocnici Liberec a přístroj je teprve třetí svého druhu v naší republice. Pomůže s řešením mnoha potíží pacientů a díky přesnějším paprskům není záření tak intenzivní, jako u klasického rentgenu. ...

Hasiči zasahovali u požáru stavební buňky. Celá stavba byla v plamenech

6. 5. 2024 | Večerní požár stavební buňky zaměstnal hasiče v Kunraticích. Profesionální týmy z Liberce a Jablonce nad Nisou společně bojovaly s plameny, které ohrožovaly i okolní vegetaci. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje.

Liberec: Hasiči bojovali s hořícím automobilem. Příčina požáru je zatím neznámá

6. 5. 2024 | Rychlý a efektivní zásah libereckých hasičů zabránil šíření požáru osobního vozidla v ulici Krajinská. Zásah, který vyžadoval nasazení dýchací techniky a rozpínáku, byl ukončen během několika minut. Příčina incidentu je předmětem dalšího šetření.

Zoo Liberec hostí filipínské chovatele orla opičího, přijeli sem na stáž

6. 5. 2024 | Orel opičí patří mezi nejohroženější dravce na světě, aktuálně žije pouze na několika posledních filipínských ostrovech. A právě odtamtud přijeli do liberecké zoologické zahrady dva chovatelé na stáž, chtějí se naučit moderní postupy při odchovu.

FOTO, VIDEO: Čtyřkolka, uniformy i technika. Liberečtí hasiči oslnili nejen děti

5. 5. 2024 | Svatý Florián jako patron hasičů a ochránce v nebezpečí ohně, vody a války slavil první květnovou sobotu svátek a při té příležitosti Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje zpřístupnil stanice zvídavým návštěvníkům.

Historická tramvaj z Prahy vyrazila na koleje, sveze cestující na Den vítězství

4. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Historická souprava, kterou tvoří motorový vůz z roku 1915 vyrobený firmou Ringhoffer a vlečný vůz od stejné firmy z roku 1930, na prvního máje poprvé svezla cestující. Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou ji na rok získal od pražského dopravního podniku, protože v pražském podnikovém muzeu MHD ve Střešovicích zahájili výstavbu nových výstavních hal pro muzejní autobusy a užitková vozidla, která omezila prostor a provoz pro tramvaje z expozice. ...

Hádanka z Liberecka: Poznáte podle fotek a videa, kde leží vlakové nádraží?

4. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Kdo si hraje, nezlobí. Proto jsme si pro vás připravili další hádanku, která ověří, jak moc znáte své okolí. Hlasovat můžete v nevýherní anketě na konci článku.

Jezevec uvázl hlavou v pletivovém vězení. Zachránili ho turnovští hasiči

4. 5. 2024 | Další neobvyklý zásah se šťastným koncem za sebou mají profesionální hasiči ze stanice Turnov. V pátek 3. května večer vyjeli do Ohrazenic, aby zachránili jezevce, který při snaze překonat překážku v podobě pletiva uvázl v jeho oku. Hasiči za pomoci kleští během několika minut zvíře šetrně osvobodili z pletivového vězení a poté jej vypustili do volné přírody.

Další rizikové místo v kraji? Hajniště na Frýdlantsku trápí neukáznění řidiči

4. 5. 2024 | Vesnice Hajniště, která je součástí Nového Města pod Smrkem, rozšířila seznam míst v Libereckém kraji, kde řidiči nerespektují maximální povolenou rychlost. Překračuje ji téměř 90 % motoristů, výjimkou nejsou případy překročení bezmála o 100 km/hod. Nyní hledá obec adekvátní opatření jako odpověď na nemalý problém. 

Dotace pro památky. Liberecký kraj podpoří rekonstrukce historických objektů

3. 5. 2024 | Liberecký kraj přispěje na obnovu památek. Vlastníci historických objektů tak získají finanční podporu pro záchranu a rekonstrukci, což dopomůže k uchování kulturního dědictví regionu.

Vůně pouliční kuchyně se linula Libercem. Foodtrucky zaparkovaly před kulturákem

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Liberecké gurmány potěšily poklady pouliční kuchyně. Mexické tacos a tortilly, pravou neapolskou pizzu, burgery a další speciality nabídl Street Food Festival, který se uskutečnil první květnový den před libereckým Domem kultury. Desítky návštěvníků dorazily dopřát svým chuťovým pohárkům moderní gastronomii a mix chutí české i světové kuchyně. Žízeň pomohla zahnat piva z malých pivovarů, na své si přišli i milovníci vína. Koho honila mlsná, mohl si pochutnat na makronkách, rolované ...

Ledový mužíček je nezávadný, další prameny ve Frýdlantu jedině po převaření

3. 5. 2024 | Ze tří studánek ve Frýdlantu je zdravotně nezávadná jenom studánka Ledový mužíček. U ostatních je potřeba buď převaření, nebo desinfekce UV lampou, vyplynulo to z rozborů vody ve zkušebních laboratořích.

Mládě zapadlo do kanálu, kachnu poté přejelo auto. Archa přivítala nové pacienty

3. 5. 2024 | Zranění křídel, nárazy do překážek a nebezpečí silnic patří mezi nejčastější důvody, kvůli kterým skončí zvířata v záchranné stanici Archa v Liberci. Stanice se stává útočištěm pro ty, kteří tyto nástrahy nepřežili bez úhony. Mezi poslední přírůstky patří malá kachňátka nebo dravci. 

V krematoriu v Liberci provedou ročně až 2 tisíce žehů. Nebožtík není nikdy nahý

3. 5. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nejstarší krematorium v Liberci funguje už více než sto let a s tím se pojí i spousta zajímavostí. Deníku se podařilo nahlédnout do zákulisí a díky tomu si můžete přečíst o běžně nepřístupných prostorách a celém procesu, kterým nebožtím projde od úmrtí až po uložení na odpočinek. Pracovníci krematoria popisují, proč je každá urna očíslovaná, do čeho a jak zemřelé oblékají a taky proč nebyl prvním spáleným v krematoriu člověk, ale kůň.  ...

Finanční injekce pro rodinné aktivity. Liberec investuje do spokojenějších rodin

3. 5. 2024 | Rodiny s dětmi v Libereckém kraji mají důvod k radosti. Kraj nabízí dotace pro neziskové organizace, které se zaměřují na rozvoj rodinného života.

Africký mor prasat: o 10 tisíc hektarů se rozšiřují ochranná pásma na Liberecku

2. 5. 2024 | V souvislosti s vývojem nákazy afrického moru prasat rozšiřuje Státní veterinární správa (SVS) uzavřená pásma vytyčená na Liberecku. Reaguje tím na nakaženého divočáka uloveného 15. dubna, od počátku roku to byl už sedmý případ v kraji.



Zpravodajství LiberecDnes.cz

Nejlepší online kasina za české koruny 2024 v České republice a výhody hraní

Celá řada hráčů jsi v současné době vybírá zahraniční kasina s několika důvodů, podporují různorodé herní softwary a jejich mezinárodní licence umožňuje nabízení větší různorodostí funkcí, jako je například živé kasino, které se stále teprve na ...

Nová výstava v českolipském muzeu: Pět světů ve čtyřech chodbách

Hana Hortenská, Zdenka Boudová, Zbyšek Macháček, Štěpán Hortenský, Filip Hortenský. To jsou novoborští výtvarníci, kteří se představují na výstavě s n ...

ČSOB: Kyberzločinci se aktuálně vydávají za vaše známé ze sociálních sítí a hlásí: Vyhráli jste!

ČSOB varuje před dalším trikem kybernetických podvodníků. Opět berou útokem sociální sítě, ale používají nový trik. Oslovují lidi skrze jejich blízké. ...

Na Liberecku došlo ke změně uzavřených pásem kvůli africkému moru prasat

Státní veterinární správa (SVS) v souvislosti s vývojem nákazové situace znovu upravuje hranice uzavřených pásem vytýčených na Liberecku z důvodu výsk ...

V Horním Růžodole zasahovali hasiči u požáru opuštěné budovy

Liberečtí profesionální hasiči v noci na čtvrtek 25. dubna 2024 zasahovali u požáru opuštěné budovy v Horním Růžodole v Liberci. ...



Úterý 7.5.2024
Liberecký kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes